Smučanje Terme Zreče

Terme Terme Zreče

V objemu narave, daleč stran od mestnega vrveža in prometa, na obrobju Pohorja, kjer reka Dravinja pridobi svoj tok, je mestece Zreče. Zeleni travniki, prostrani gozdovi, vinorodni griči, izvir termalne vode – vse to in še več lahko doživite v Zrečah, ki jih javnost najbolj pozna zaradi term.

Nekdanje mesto rudarjev in gozdarjev se je skozi desetletja razvilo v eno najbolj slikovitih turističnih središč Slovenije. Termalno središče z neštetimi možnostmi sprostitve, prelepa okolica z neskončnimi kolesarskimi potmi, pohodniškimi stezami in prikupnim golf igriščem v bližini so zagotovilo, da vam v Termah Zreče ne bo nikoli dolgčas.

V zimskih mesecih, ko se zelena okolica spremeni v čudovito pokrajino, pokrito s kristalno belo snežno odejo, je vsem zimskim zanesenjakom v bližini (15 km) na voljo svetovno znano zimsko športno središče Rogla, ki je poleg smučanja in deskanja najbolj znano po progah za smučarski tek, ki vas vodijo po čudoviti planoti Rogle.

Terme Zreče so znane po odlični kulinarični ponudbi, začinjeni z odličnimi izbranimi vini okoliških in mednarodno priznanih vinarjev. Ostanki nekdaj tradicionalne kovaške panoge so najbolj vidni na Oslakovi kovačiji, obiska vredni pa so tudi Pavlakova jama, Skomarska hiša ter Brinjeva gora.

Prepustite se tej prelepi in mirni pokrajini, kjer so doma prijazni in gostoljubni ljudje, z obiskom termalnega središča ali smučišča Rogla pa poskrbite, da boste iz Zreč odšli polni elana in dobre volje!

Smučišče Terme Zreče

Terme Zreče

Splošne informacije

Min. višina: 1050 m
Max. višina: 1517 m

Povezave

Letališče: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, 100 km
Železniška postaja: Celje, 30 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 12 km
Steze za tek na smučeh: 18 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 2 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača