Rock'n'Snow Ski Festival 2023 - 14. DEC - 17. DEC 2023

Rock'n'Snow Ski Festival je odlična priložnost, da vsi oboževalci smučanja in rocka doživite nepozaben vikend na snegu, v družbi svojih somišljenikov.
Družili se bomo v ikoničnem Bad Gasteinu in smučali na smučščih Ski Amade Salzburške.
V mesto bomo pripeljali slovenski rock in se zabavali v živo z bendi čez celoten vikend.

Rock n' Snow
Bad Gastein se nahaja na Avstrijskem Salzubrškem oz. slovensko Solnograškem, in sicer v dolini Gastein. Dolino sestavljajo 4 smučarski centri: SportGastein (visokogorsko smučanje z druge strani ledenika Mölltal), Bad Gastein in Bad Hofgastein (povezani smučišči) in DorfGastein.

Dolina je že več stoletij znana po svojih termalnih vrelcih. me Bad pomeni 'zdravilišče', kar odraža zgodovino mesta kot zdraviliškega mesta. Lokalna termalna izvirska voda Heilstollen (dobesedno 'zdravilni tunel') je mestu Bad Gatein prinesla zgodnjo slavo. Teophrastus Parcelsus (1493–1541) je proučeval vodo, da bi odkril njene skrivnosti. Marie Curie (1867–1934) in Heinrich Mache (1876–1954) sta pomagala odkriti, da vsebuje radon, zato se je v mestu začela radonska terapija. V 19. stoletju so vode Bad Gasteina postale modno letovišče, ki so ga obiskovali evropski monarhi, pa tudi bogati in slavni. Med pomembnimi preteklimi gosti sta bili cesarica Elizabeta Avstrijska (Sisi) in nemški cesar Viljelm I.

Središče mesta Bad Gastein je ob Gasteinskem slapu, približno 1000 metrov nad morjem. Zanj so značilne številne zgodovinske večnadstropne hotelske zgradbe, postavljene na strmih pobočjih. Objekti in sama vas je arhitekturno mogočna in takega kraja v Alpah ni možno videti drugje. Vsekakor je kraj vredno obiskati tako pozimi, kot tudi poleti.

Do Bad Gastaina se pripeljemo mimo smučišča Mallnitz Ankogel, kjer se z avtovlakom odpeljemo pod masiv vioskih gora "Visoke Turre". Avtovlak pelje na vsako uro, in sicer ob 50 min čez uro (11.50, 12.50, 13.50,...). V kolikor pravilno ujamete avtovlak, bi se od predora Kravanke do Bad Gasteina morali pripeljati v 1 uri.

Samo smučišče in tudi vas ponuja široke in dolge proge, prekrasne razglede, vasica pa je v decemberskem času obarvana Božično z advetnim trgom v centru.

Testi smuči


V programu so 3 namestitve:
- Youth Hotel Krone, kjer ponujamo aranžma z zajtrkom (lokacija v bližini gondole)
- Hotel Bristol, kjer ponujamo aranžma s polpenzionom - Mondi Aparthotel Bellevue, kjer ponujamo aranžma z najemom apartmajev, wellness in bazenom ter možnostjo zajtrka ali polpenziona. Objekt se nahaja v centru.

V vseh 3 primerih avta skozi celoten vikend ne boste potrebovali.

Poleg visokogorske smučarije, se bomo skozi celoten vikend družili s slovensko obarvano Rock glasbo v kombinaciji DJ-a in nastopi v živo. Igrali nam bodo na smučišču na najvišji točki Bad Gasteina, kot tudi kasneje v diskoteki.

Tokrat bo natakarico "Heidi" in pesem "Anton aus Tirol" zamenjal zvok kitar in bobnov. Če želite doživeti drugačen Ski Opening Vikend, je BAD GASTEIN prava izbira za vas.

Se vidimo!



MountVacation si pridružuje pravico do spremembe programa v skladu z danimi možnostmi in omejitvami na lokaciji. Za vstop v Avstrijo in koriščenja samega programa trenutno ni nobenih omejitev. Deležniki v industriji hotelirstva in gostinstva verjamamo v to, da se omejitve ne bodo več zaostrovale, glede na vse trenutno znane okoliščine. V kolikor bo prišlo do drastičnih sprememb, bodo vsi gostje imeli možnost spremembe rezeravcije, kar pomeni prenos na drugi termin, prenos na drugo destinacijo ali vračilo vplačanih sredstev zmanjšano za administrativni stošek (po splošnih pogojih na dan spremembe).
Vsekakor pa udeležence naprošamo, da so pozorni na morebitne omejitve in lastna prepričanja glede PCT. V kolikor gosti po obvestilu ne bodo spreminjali svoje rezervacije kasneje ne bodo izpolnjevali lokalnih omejitev, s tem ne bo izpolnjen pogoj višje sile, pri katerem bi bili opravičeni do brezplačne odpovedi programa.
Slučajen pozitiven test pred odhodom oz. samoizolacija, je del zavarovanja rizika odpovedi potovanja in ne del višje sile.
V primeru višje sile: prepoved vstopa v državo, regijo, kraj ali obvezna karantena pri vstopu ali vračanju v domovino, imajo gosti možnost sprembe ali odpovedi kot opisano v prvem odstavku zgoraj.
Vsi gosti potujejo na lastno odgovornost.

Program

Četrtek 14.12.2023
9.00 – 10.00 Jutranji prihod in prevzem smučarskih vozovnic
9.00 – 15.30 Smučanje
15.00 – 20.00 Prevzem namestitev, smučarskih vozovnic in programa
20.00 – 24.00 Spoznavno druženje
Petek 15.12.2023
9.00 – 15.30 Smučanje in testi smuči
13.00 – 15.30 Apres Ski zabava na smučišču "Gipfelresturant Stubner" pri zgornji postaji "Stubnerkogelbahn" z Rock Radio DJ-em in Akustičnim orgazmom
od 21.00 dalje večerna zabava v Silver Bullet diskotki z Rock Radio in nastopajočimi
Sobota 16.12.2023
9.00 – 15.30 Smučanje in testi smuči
13.00 – 15.30 Apres Ski zabava na smučišču "Gipfelresturant Stubner" pri zgornji postaji "Stubnerkogelbahn" z Rock Radio DJ-em in Akustičnim orgazmom
od 21.00 dalje večerna zabava v Silver Bullet diskotki z Rock Radio in nastopajočimi
Nedelja 17.12.2023
9.00 – 15.30 Smučanje
8.00 – 10.00 Odjave iz hotelov, pensionov in apartmajev

Mnenja

Želiš pokazati to neverjetno ponudbo prijatelju/prijateljici? Morda partnerju? Ali pa imaš za nas kakšno vprašanje?
Kar pogumno... pišite in delite :-)