Andalo Paganella Molveno

Smučarsko središče Paganella je opremljeno z modernimi žičnicami, ki so med seboj neprekinjeno povezane in lahko v uri prepeljejo kar 26.000 ljudi: dve osemsedežnici ter številne dvo- in štirisedežnice. Ena žičnica v 4 smučarskih centrih je primerna za začetnike.

Narava v Paganelli je že sama po sebi tako vabljiva, da vas bo mikalo priti v vseh letnih časih: smučarsko središče Paganella, mogočni vrhovi Dolomitov Brente, rastlinstvo in živalstvo visokih gora v naravnem parku Adamello Brenta, izjemni razgled na dolino reke Adige.

Andalo (1040 m) je na široki planoti med Dolomiti Brente in masivom Paganella ter ponuja veliko nastanitvenih kapacitet in športnih aktivnosti, ki lahko zadovoljijo tudi najbolj zagrizene športne navdušence.

Dve žičnici imata spodnjo postajo sredi vasice, kar gre še posebej na roko vsem tistim smučarjem, ki si želijo prismučati nazaj v središče vasice.

Športni center, ki se razteza kar na 100.000 kvadratnih metrih in meji na naravni park Adamello Brenta, ponuja raznovrstne športne aktivnosti in sproščujoče sprehode.

Fai della Paganella (m. 968) je izmed treh vasic najbližja izvozu z avtoceste (15 km). Leži na terasi, ki se razprostira nad dolino reke Adige, obkrožena pa je z gorovjem Fausior in masivom Paganella, ki je bil najprej znan po številnih orientacijskih pohodih ter šele kasneje po smučarskih progah. Rečni rokavi in bližnji gozdovi ponujajo izreden razgled na dolino reke Adige.

Santel (1030 m) je približno 800 m oddaljen od središča vasice; opremljen je z žičnico. Hkrati tudi smučarska proga pripelje smučarje nazaj na izhodiščno točko. V vasi so prijetni hoteli, ki se zlivajo z gorsko pokrajino.

Molveno (864 m) je znan kot "biser Dolomitov" ter leži med istoimenskim jezerom in najslavnejšimi vrhovi v Dolomitih Brente.

Molveno je hkrati tudi naravni dostop do naravnega parka Adamello Brenta; najbolj znane planinske poti so oddaljene le 5 km od spodnje postaje žičnice.

Vasica, ki je primer tipične gorske arhitekture, ohranja toplo in prijetno vzdušje.

Jadralno padalstvo, helikopterski spust s smučmi, restavracije, bari, diskoteke, drsanje, apres ski, šola smučanja...

Lasnikom smučarske vozovnice COMBI ali Superskirama lahko za doplačilo 2,00 € je omogočen prevoza s skibusom do ostalih področij Skirama: Madonna di Campiglio, Tonale in Folgarida/Marilleva

Andalo Paganella Molveno

Smučišče Andalo Paganella Molveno

Splošne informacije

Min. višina: 1040 m
Max. višina: 2125 m

Povezave

Letališče: Verona, 110 km
Železniška postaja: Mezzocorona, 25 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 50 km
Najdaljša steza: 5 km
Steze za tek na smučeh: 5 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Rdeča: 38 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača