1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Val Thorens se nahaja v dolini Tarentaise v francoskih Alpah. Nahaja se v departmaju Savoie v Franciji. Smučarsko središče se nahaja na nadmorski višini med 2.300 metri (7.545 čevljev) in 3.230 metri (10.597 čevljev), kar ga uvršča med najvišja smučarska središča v Evropi. Zaradi visoke nadmorske višine so snežne razmere odlične skozi celotno zimsko sezono.

2. Smučišča in bližnja smučišča:

Val Thorens ponuja široko paleto smučišč, primernih za vse stopnje smučarjev. Začetniki se lahko zabavajo na nežnih pobočjih in posebnih območjih za učenje, medtem ko imajo srednje izkušeni dostop do obsežnega omrežja dobro urejenih prog. Napredni smučarji se lahko preizkusijo na strmih in vznemirljivih progah, vključno z možnostmi za smučanje izven urejenih prog.

Smučarsko središče se ponaša z impresivnih 600 kilometrov (373 milj) povezanih prog, kar ga uvršča med znano smučarsko območje Trojnih dolin. Ta povezava omogoča smučarjem, da raziskujejo sosednja smučišča, kot so Courchevel, Meribel in Les Menuires. Smučarska vozovnica, znana kot "Trojna dolina Pass", omogoča dostop do vseh teh smučišč, kar zagotavlja neskončne možnosti za raziskovanje in avanturo.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine, ki obiščejo Val Thorens poleti, je na voljo številne dejavnosti in storitve. Smučarsko središče ponuja različne objekte, primerna za otroke, vključno z igrišči, mini golfom in avanturističnimi parki. Družine lahko uživajo tudi v pohodništvu in gorskem kolesarjenju po dobro označenih poteh, občudovanju dih jemajočega alpskega okolja.

Skupine prijateljev se lahko preizkusijo v adrenalinskih aktivnostih, kot so jadralno padalstvo, plezanje in soteskanje. Smučarsko središče gosti tudi različne poletne dogodke, vključno z glasbenimi festivali in koncerti na prostem, ki zagotavljajo zabavo za vse.

Pari, ki iščejo romantični oddih, lahko uživajo v sproščujočih sprehodih v slikovitem okolju, se sprostijo v spa in wellness centrih ali uživajo v romantični večerji v eni od čarobnih gorskih restavracij.

Zima:

Val Thorens je raj za ljubitelje zimskih športov. Družine lahko izkoristijo odlične smučarske šole in storitve varstva otrok, ki zagotavljajo zabavno in varno izkušnjo za otroke. Smučarsko središče ponuja tudi številne aktivnosti brez smučanja, kot so drsanje na ledu, pohodništvo s krpljami in sankanje.

Skupine prijateljev se lahko zabavajo v živahnem après-ski vzdušju, saj številni bari in klubi ponujajo živo glasbo in zabavo. Živahna atmosfera in raznolika nočno življenje smučarsko središče naredita priljubljeno izbiro za skupine, ki iščejo nepozaben zimski oddih.

Pari lahko uživajo v prijetnih večerih ob kaminu v eni od čarobnih gorskih koč ali se razvajajo z romantično večerjo v eni od gourmet restavracij. Dih jemajoči razgledi in mirno okolje ustvarjajo romantično vzdušje, ki je popolno za pare, ki iščejo nepozaben zimski pobeg.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za potovanje v Val Thorens pozimi so od decembra do aprila. V tem obdobju smučarsko središče prejme obilne snežne padavine, kar zagotavlja odlične smučarske razmere. Vrhunec sezone je običajno od januarja do marca, ko so proge na svojem vrhuncu.

Poleti so najboljši meseci za obisk Val Thorens od junija do septembra. Vreme je prijetno, gorski pokrajini pa cveti v polnem sijaju. To obdobje ponuja idealne pogoje za aktivnosti na prostem, kot so pohodništvo in gorsko kolesarjenje.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 kilometrov od Val Thorensa je več priljubljenih restavracij in barov, ki zadovoljijo različne okuse in želje. Nekatere od zelo priporočenih ustanov vključujejo:

- La Maison, prijetna restavracija, ki ponuja tradicionalno savojsko kuhinjo z modernim pridihom.
- Le Fitz Roy, gourmet restavracija, znana po svoji izvrstni francoski kuhinji in čudovitih razgledih na gore.
- Bar 360, živahen bar na vrhu smučarskih prog, ki ponuja panoramski razgled in živahno après-ski vzdušje.
- La Folie Douce, znano après-ski prizorišče z živo glasbo, DJ-i in živahno atmosfero.
- Le Zinc, prijeten bar, ki ponuja širok izbor pijač in koktajlov, idealen za sproščen večer s prijatelji.

6. Letni dogodki:

Val Thorens gosti več razburljivih dogodkov skozi celo leto, vključno s športnimi dogodki, koncerti in festivali. Nekateri od opaznejših dogodkov vključujejo:

- Svetovni pokal v smučarskem krosu: Vznemirljivo tekmovanje v smučarskem krosu, ki privablja najboljše športnike z vsega sveta.
- Rock On Snowboard Tour: Dogodek deskanja na snegu, ki vključuje demonstracije, tekmovanja in živo glasbo.
- Val Tho Summit Games: Večšportni dogodek, ki vključuje aktivnosti, kot so tek na gorskih poteh, gorsko kolesarjenje in jadralno padalstvo.

7. Priporočilo:

Val Thorens je obvezna destinacija za družine, pare in skupine

Smučišče Val Thorens

Splošne informacije

Min. višina: 1800 m
Max. višina: 3230 m

Povezave

Letališče: Chambery, 112 km
Železniška postaja: Moutiers-Salins, 37 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 140 km
Najdaljša steza: 7 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Zelena: 7 km
Modra: 21 km
Rdeča: 70 km
Črna: 42 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača