Smučanje Serre Chevalier

Eno izmed največjih smučarskih območij v Evropi.

Sončni žarki, svež zrak ... Smučišče z več kot 250 km smučarskih prog: Grand Serre Che. Topla in prisrčna dobrodošlica ... Prekrasna tradicionalna alpska vasica. Način življenja, ki vsakogar najprej pozdravi s smehljajem. Alpska dolina s toplino mediteranskega sonca: višine Guisane! Dober občutek! Med gorami Hautes Alpes.

V dolini Guisane boste doživeli izredno prijazno in prijetno atmosfero. Ta majhna dolina odpira vrata turistom, ne da bi pri tem izgubila smisel za tradicijo. Njeni prebivalci so gorjani po srcu, s prijaznim nasmehom za obiskovalca in z občutkom za gostoljubje. V dolini Guisane ne boste le turist, temveč gost.

Ko zapiha pozimi vzhodni veter, prinese obilico snega. Vendar slabo vreme ne traja prav dolgo, saj se kaj kmalu prikaže modro nebo. Ljubitelji smučanja in deskanja se lahko spustijo po snežnih strminah, ki gledajo na desni breg reke Guisane. Smučišče je v glavnem obrnjeno proti severu in se spušča proti Briançonu takoj za Pic du Prorel (2572m).

S čudovitimi gozdovi stoletnih macesnov in različnih borovcev ponuja smučarsko področje zelo razgibano smučanje in bordanje skozi doline in soteske, od razvejenih do širših, bolj odprtih prog.

Tukaj lahko smučate z enega smučišča na drugo, od položnega do proge, ki vodi skozi gozdove, med drevesi. V Serre Chevalier se bodo počutili tudi ekstremni smučarji kot doma, saj bodo našli številne proge izven urejenih smučišč.

Dober smučar lahko v Serre Chevalier premaga kar 6000 m višinske razlike v enem samem dnevu.

V Serre Chevalier pa lahko pridejo tudi smučarski tekači. Proga za smučarski tek poteka po dnu doline, skozi vasi in macesnove gozdove.

Serre Chevalier vas pričakuje.

Smučišče Serre Chevalier

Splošne informacije

Min. višina: 1350 m
Max. višina: 2830 m

Povezave

Letališče: Torino, 106 km
Železniška postaja: Briançon, 6 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 250 km
Najdaljša steza: 8 km
Steze za tek na smučeh: 35 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Zelena: 57 km
Modra: 81 km
Rdeča: 80 km
Črna: 32 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača