1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Serre Chevalier je slikovita počitniška destinacija, ki se nahaja na jugovzhodu Francije, v departmaju Hautes-Alpes. Nahaja se v središču francoskih Alp in ponuja osupljiv razgled na okoliške gore in doline. Smučarsko središče se razteza čez več vasi, med katerimi so Briançon, Chantemerle, Villeneuve in Monêtier-les-Bains. Najnižja nadmorska višina smučišča je približno 1.200 metrov, najvišja pa doseže do 2.800 metrov, kar zagotavlja odlične snežne razmere skozi celotno sezono.

2. Smučišča in bližnja območja:

Serre Chevalier se lahko pohvali z raznolikim izborom smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in v posebej namenjenih učnih območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo obsežno mrežo dobro urejenih prog. Napredni smučarji bodo našli izziv na črnih progah in možnosti za smučanje izven urejenih prog, ki bodo zadovoljile njihovo željo po adrenalinu. Skupaj je na voljo več kot 250 kilometrov prog, kar zagotavlja neskončno zabavo in navdušenje.

Poleg tega je Serre Chevalier povezan z bližnjimi smučišči Montgenèvre in La Grave, kar ponuja še večjo raznolikost za smučarje. Smučarska vozovnica, znana kot "Evasion" pass, omogoča dostop do vseh treh smučišč, kar obiskovalcem omogoča, da v celoti doživijo obsežno teren in raznolike proge.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

Za družine, ki obiščejo Serre Chevalier poleti, je na voljo številne dejavnosti in storitve. Smučarsko središče ponuja širok izbor zunanjih pustolovščin, kot so pohodništvo, gorsko kolesarjenje in plezanje. Družine lahko uživajo tudi v jahanju konjev, jadralnem padalstvu in celo raftingu na bližnjih rekah. Očarljiva naravna okolica je popolna za piknike in sproščene sprehode.

Skupine prijateljev se lahko prepustijo živahnemu nočnemu življenju v Serre Chevalierju med poletnimi meseci. Smučarsko središče gosti različne glasbene festivale in koncerte na prostem, kar ustvarja živahno vzdušje. Poleg tega je na voljo veliko priložnosti za ljubitelje adrenalina, kot so soteskanje, via ferrata in zip-lining.

Pari, ki iščejo romantično pobeg, bodo v Serre Chevalierju našli idilično destinacijo. Mirne gorske pokrajine ponujajo mirno zatočišče, idealno za počasne sprehode in intimne piknike. Pari se lahko razvajajo tudi z wellness tretmaji in aktivnostmi, ki zagotavljajo sproščujočo in pomlajevalno izkušnjo.

Zima:

Družine, ki obiščejo Serre Chevalier pozimi, bodo našle širok izbor dejavnosti, primeren za družine. Smučarsko središče ponuja smučarske šole in posebna otroška območja, ki zagotavljajo, da se lahko otroci vseh starosti učijo in zabavajo na smučišču. Družine lahko uživajo tudi v sankanju, drsanju na ledu in pohodništvu s krpljami, kar ustvarja nepozabne spomine v zimskem čarobnem svetu.

Skupine prijateljev se lahko prepustijo živahnemu après-ski vzdušju v Serre Chevalierju. Smučarsko središče se ponaša z mnogimi bari, restavracijami in klubi, kjer se lahko prijatelji sprostijo in proslavijo svoj dan na smučišču. Poleg tega so na voljo možnosti za deskanje na snegu, prosti slog smučanja in celo heli-smučanje za tiste, ki iščejo adrenalin.

Pari lahko uživajo v romantičnih trenutkih v Serre Chevalierju med zimsko sezono. Smučarsko središče ponuja prijetne koče in intimne restavracije, ki ustvarjajo popolno okolje za romantični pobeg. Pari se lahko razvajajo tudi z wellness tretmaji za pare, svečanimi večerjami in večernimi sprehodi po zasneženih pokrajinah.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za potovanje v Serre Chevalier poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so zunanje aktivnosti v polnem zamahu. Pozimi se smučarska sezona običajno odvija od decembra do aprila, najboljše snežne razmere pa so običajno v januarju in februarju.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 kilometrov od podanega geokoda so nekatere priljubljene restavracije in bari v Serre Chevalierju Le Gavroche, ki ponuja okusno francosko kulinariko, La Grange, znana po tradicionalnih alpskih jedeh, in Le Frog, prijeten bar, ki ponuja različne pijače in prigrizke.

6. Letni dogodki:

Serre Chevalier gosti več zanimivih dogodkov skozi vse leto. Eden od opaznejših dogodkov je Serre Chevalier Snow Trail, tek na gorskih poteh, ki poteka januarja in privablja udeležence iz celega sveta. Poleg tega smučarsko središče organizira glasbene festivale, kot je Serre Chevalier Music Festival, na katerem nastopajo znani umetniki in skupine.

7. Priporočilo:

Serre Chevalier je obvezna počitniška destinacija za družine, pare in skupine prijateljev. S svojo osupljivo naravno lepoto, raznolikimi smučišči in širokim izborom dejavnosti in storitev ponuja nekaj za vsakogar. Ne glede na to, ali iščete pustolovščino, sprostitev ali kakovosten čas z ljubljenimi, vam Serre Chevalier zagotavlja nepozabno izkušnjo. Zaupajte našemu strokovnemu znanju in rez

Smučišče Serre Chevalier

Splošne informacije

Min. višina: 1350 m
Max. višina: 2830 m

Povezave

Letališče: Torino, 106 km
Železniška postaja: Briançon, 6 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 250 km
Najdaljša steza: 8 km
Steze za tek na smučeh: 35 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Zelena: 57 km
Modra: 81 km
Rdeča: 80 km
Črna: 32 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača