1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Risoul je očarljivo smučarsko letovišče, ki se nahaja v južnih francoskih Alpah, v departmaju Hautes-Alpes. Nahaja se na nadmorski višini 1.850 metrov in ponuja osupljiv razgled na okoliške gore. Zaradi svoje ugodne lege je Risoul enostavno dostopen iz večjih mest, kot so Marseille in Grenoble.

2. Smučišča in okoliška območja:

Risoul se ponaša z raznolikim izborom smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki se lahko zabavajo na nežnih smučarskih progah in posebnih učnih območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni raziskujejo široko paleto modrih in rdečih prog. Napredni smučarji bodo našli izzive na črnih progah in možnosti za smučanje izven urejenih prog, da zadovoljijo svojo željo po adrenalinu.

Letovišče ponuja skupno 185 kilometrov smučarskih prog, kar zagotavlja neskončno zabavo in vzburjenje za vse obiskovalce. Poleg tega je Risoul povezan z sosednjim smučiščem Vars, tvorita pa ogromno smučišče La Forêt Blanche. Smučarska vozovnica, imenovana "Espace Risoul Vars", omogoča dostop do obeh smučišč, kar smučarjem zagotavlja skupno 300 kilometrov prog za raziskovanje.

3. Doživetja poleti in pozimi:

Poleti:

Za družine, ki obiščejo Risoul poleti, je na voljo veliko aktivnosti in storitev. Letovišče ponuja poseben otroški klub, kjer se lahko otroci udeležijo zabavnih in poučnih programov, medtem ko starši uživajo v sprostitvenem času. Družine se lahko tudi odpravijo na pohodništvo in gorsko kolesarjenje po dobro vzdrževanih poteh ali poskusijo plezanje in via ferrato.

Skupine prijateljev bodo v Risoulu poleti našle veliko pustolovščin. Letovišče ponuja razburljive aktivnosti, kot so jadralno padalstvo, canyoning in rafting. Živahna nočna scena z bari in klubi zagotavlja, da se prijatelji lahko sprostijo in ustvarijo nepozabne spomine.

Pari, ki iščejo romantični oddih, bodo očarani nad mirno lepoto Risoula poleti. Lahko se sprehajajo po slikovitih alpskih travnikih, uživajo v piknikih ob kristalno čistih gorskih jezerih ali se preprosto sprostijo v tišini narave.

Pozimi:

Med zimsko sezono se Risoul spremeni v zimsko pravljico in ponuja širok izbor storitev in doživetij za vse vrste dopustnikov. Družine bodo cenile odlične smučarske šole in posebna otroška območja, ki zagotavljajo, da imajo otroci varno in zabavno izkušnjo na smučišču. Letovišče prav tako ponuja storitve varstva otrok, kar staršem omogoča, da v celoti uživajo v svoji smučarski izkušnji.

Skupine prijateljev lahko izkoristijo živahno après-ski sceno, kjer se nahaja veliko barov in restavracij z živahnim vzdušjem. Lahko tudi poskusijo deskanje na snegu, freestyle smučanje ali se udeležijo izletov s snežnimi skuterji za dozo adrenalina.

Pari lahko uživajo v romantičnih trenutkih na smučišču, občudujejo čudovite razglede in se udobno namestijo v gorskih restavracijah s slastno kulinariko. Letovišče ponuja tudi romantične vožnje s konjsko vprego po zasneženi pokrajini, kar ustvarja nepozabne spomine.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za obisk Risoula pozimi so od decembra do aprila, ko je smučarska sezona v polnem zamahu in so proge dobro urejene. V tem obdobju letovišče doživlja optimalne snežne razmere, kar zagotavlja fantastično smučarsko izkušnjo.

Poleti so najboljši meseci za obisk Risoula od junija do septembra. Vreme je prijetno, letovišče pa ponuja širok izbor aktivnosti na prostem in dogodkov za obiskovalce.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V 5-kilometrskem območju od geokode Risoula se nahaja več priljubljenih restavracij in barov, ki zadovoljijo različne okuse in želje. Nekatere od opaznih možnosti vključujejo:

- Le Chalet de Risoul: Ta prijetna restavracija ponuja tradicionalno francosko kulinariko z modernim pridihom, pri čemer uporablja lokalno pridelane sestavine za ustvarjanje okusnih jedi.
- La Grange: Znana po svojem toplem in prijaznem vzdušju, La Grange streže različne jedi, vključno s regionalnimi specialitetami in mednarodnimi priljubljenimi jedmi.
- Le Yeti: Priljubljeno après-ski mesto Le Yeti ponuja živahno vzdušje, živo glasbo in širok izbor pijač in koktajlov.

6. Letni dogodki:

Risoul gosti več zanimivih dogodkov skozi vse leto, vključno s športnimi tekmovanji, koncerti in festivali. Nekateri opazni dogodki vključujejo Risoul Snow Trail, zahtevno tekaško tekmo, in Risoul Electronic Festival, ki predstavlja znane DJ-e in umetnike elektronske glasbe. Ti dogodki dodajo dodatno plast vzburjenja in zabave k počitniškim izkušnjam obiskovalcev.

7. Priporočilo:

Toplo priporočamo, da družine, pari in skupine prijateljev obiščejo Risoul vsaj enkrat v življenju. S svojo osupljivo naravno okolico, odličnimi smučarskimi progami in širokim izborom aktivnosti in storitev Risoul ponuja nekaj za vsakogar. Družine lahko ustvarijo trajne spomine, pari lahko uživajo v romantičnih trenutkih, prijatelji pa se lahko podajo na razburljive pustolovščine. Zaupajte nam kot svojim strokovnjakom za to počitniško destinac

Smučišče Risoul

Splošne informacije

Min. višina: 1650 m
Max. višina: 2750 m

Povezave

Letališče: Turin, 153 km
Železniška postaja: Mont-Dauphin, km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 180 km
Najdaljša steza: 3 km
Steze za tek na smučeh: 35 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 57 km
Rdeča: 37 km
Črna: 10 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača