Smučanje Pelvoux

Pelvoux je v nacionalnem parku Ecrins v južnih francoskih Alpah (departma Hautes-Alpes). Pelvoux so nekoč imenovali "Pelva" ali "Visoka gora", saj zaobjame celotno dolino La Vallouise. V 19. stoletju sta bila Pelvoux in Vallouise prizorišči izrednih plezalnih dogodkov, ki so navdihnili marsikoga za moderne podvige.
Danes je Pelvoux, ki leži na višini 1200 m, zimska meka za marsikatero družino in skupine smučarskih navdušencev, tako začetnikov kot tudi strokovnjakov. Smučišče Pelvoux-Vallouise nudi višinsko razliko 1050m, saj se z višine 2300m spusti na 1250 m. Najvišja točka je na višini 3954 m.

Smučišče nudi 14 prog: 3 črne, 5 modrih, 4 rdeče in 2 zeleni. Poleg tega smučišče ponuja možnost nočnega smučanja, saj je dobro osvetljeno. Kakovost snega je izredna, pa tudi čudovita okolica narodnega parka poskrbi, da se hitro spravite na smuči in se odpravite raziskovati okolico. Smučarsko središče nudi za vsakogar nekaj, tako bodo tu našli svoj prostor ljubitelji smučanja freeride, snowboarderji, pohodniki idr.
Poskrbljeno pa je tudi za otroke in začetnike, in sicer v spodnjem delu smučišča, kjer so proge prilagojene veščinam tistih, ki potrebujejo še nekaj izkušenj, da bi razvili svoj optimum.
V spodnjem delu središča pa je obiskovalcem na voljo tudi urejeno sankališče.

Smučišče Pelvoux

Splošne informacije

Min. višina: 1250 m
Max. višina: 2300 m

Povezave

Letališče: Grenoble St. Geoirs, 140 km
Železniška postaja: L’Argentiere les Ecrins, 10 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 34 km
Najdaljša steza: 5 km
Steze za tek na smučeh: 30 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača