Smučanje Les Orres

Smučišče Les Orres se nahaja v južnih francoskih Alpah. Vas Les Orres se nahaja na nadmorski višini 1650 m, smučišče pa seže vse tja do 2720 m nadmorske višini. Vas Les Orres je razdeljena v novi in stari del, ki sta med seboj povezani s cesto in tudi z peš potjo, ki je v večernih urah osvetljena.

Sama lega smučišča je malo bolj senčna, zato je v začetku zimske sezone bolj hladno od povprečnih smučišč. Pozitivna stran tega pa je, da praktično nikoli nimajo težav s snežno odejo.

Zgornji deli smučišč so malo bolj strmi, tako da bo samo smučišče ugajalo tudi dobrim smučarjem, spodnji del pa je enostavno dostopen tudi za začetnike in družine z otroci. Skupno število prog v Les Orres je kar 100 km in bi moralo zadostovati tudi zahtevnejšim smučarjem.

Apartmajske hiše se nahajajo tik ob smučiščih, v samem naselju (tako novem kot starem delu) pa je poskrbljeno tudi za nujno dodatno ponudbo, kot so trgovine s hrano in športno opremo, bari, restavracije, smučarske šole in podobno. Predvsem novi del naselja je izredno lep, saj je praktično celo naselje zgrajeno na novo.

Smučišče Les Orres

Splošne informacije

Min. višina: 1650 m
Max. višina: 2720 m

Povezave

Letališče: Grenoble, 150 km
Železniška postaja: Embrun, 15 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 100 km
Steze za tek na smučeh: 20 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Zelena: 15 km
Modra: 15 km
Rdeča: 60 km
Črna: 10 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača