1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Les Orres je slikovito smučišče, ki se nahaja v departmaju Hautes-Alpes na jugovzhodu Francije. Nahaja se v središču francoskih Alp in ponuja osupljiv razgled na okoliške gore in doline. Smučišče se nahaja na nadmorski višini med 1.550 metri in 2.720 metri, kar zagotavlja odlične snežne razmere skozi celotno zimsko sezono.

2. Smučišča in bližnja območja:

Les Orres se ponaša z raznoliko ponudbo smučišč, primernih za smučarje vseh stopenj. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in posebej namenjenih učnim območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni smučarji raziskujejo različne dobro urejene proge. Napredni smučarji bodo našli izziv na zahtevnih progah in možnosti za smučanje izven urejenih prog. Skupaj je na voljo približno 100 kilometrov prog za raziskovanje.

Za tiste, ki si želijo še več raznolikosti, je Les Orres povezan z bližnjimi smučišči Orcières Merlette in Crévoux. Smučarska vozovnica, imenovana "Les Orres & Friends", omogoča dostop do vseh treh smučišč, skupaj pa ponujajo 300 kilometrov prog za raziskovanje.

3. Poletne in zimske izkušnje:

Poletje:

- Družine: Les Orres ponuja široko paleto družinam prijaznih aktivnosti v poletnih mesecih. Od pohodništva in gorskega kolesarjenja do jahanja konjev in mini golfa, tu je nekaj za vsakogar. Smučišče ima tudi posebno otroško igrišče in razburljiv pustolovski park.
- Skupine prijateljev: Skupine, ki si želijo avantur, bodo v Les Orres našle veliko razburljivih aktivnosti. Na voljo so dejavnosti, kot so jadralno padalstvo, kanjoning in plezanje, ki zagotavljajo nepozabne izkušnje in priložnosti za povezovanje.
- Pari: Za romantični oddih Les Orres ponuja mirne pohodniške poti, osupljive razglede in prijetne planinske restavracije. Pari se lahko razvajajo tudi s spa tretmaji in aktivnostmi za sprostitev.

Zima:

- Družine: Les Orres je idealna destinacija za družine v zimski sezoni. Smučišče ponuja odlične smučarske šole za otroke, zagotavljajoč varno in zabavno učno izkušnjo. Poleg tega so na voljo posebna območja za sankanje in pohodništvo s krpljami, kar zagotavlja neskončno zabave za celo družino.
- Skupine prijateljev: Skupine, ki si želijo adrenalina, bodo našle razburljivost na progah Les Orres. Z raznoliko ponudbo zahtevnih prog in možnostmi za smučanje izven urejenih prog, ne bo manjkalo avantur, ki dvigujejo adrenalin. Smučišče ponuja tudi nočno smučanje in deskanje na snegu za tiste, ki si želijo edinstvene izkušnje.
- Pari: Les Orres ponuja romantično zimsko pravljico za pare. Uživajte v prijetnih večerih ob kaminu, razvajajte se z gourmet doživetji in uživajte v čarobni atmosferi zasneženih gora.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za obisk Les Orresa poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in so na voljo številne aktivnosti na prostem. V zimski sezoni se smučarska sezona običajno odvija od decembra do aprila, najboljše snežne razmere pa so običajno v januarju in februarju.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 kilometrov od Les Orresa boste našli več priljubljenih restavracij in barov. Nekaj odmevnih možnosti vključuje Restavracijo Le Bouche à Oreille, znano po okusni francoski kuhinji in prijetni atmosferi, ter Bar Le Spot, živahen après-ski lokal, ki ponuja osvežilne pijače in živo glasbo.

6. Letni dogodki:

Les Orres gosti več razburljivih dogodkov skozi vse leto. Eden od odmevnih dogodkov je Les Orres Winter Games, ki vključuje različna tekmovanja in razstave zimskih športov. Poleg tega smučišče organizira glasbene festivale in kulturne dogodke v poletnih mesecih, ki predstavljajo lokalne talente in ustvarjajo živahno vzdušje.

7. Priporočilo:

Za družine, pare ali skupine prijateljev, ki si želijo nepozabno počitniško izkušnjo, je Les Orres obvezna destinacija. S svojo osupljivo naravno okolico, raznoliko ponudbo aktivnosti in odličnimi smučarskimi zmogljivostmi ponuja nekaj za vsakogar. Ne glede na to, ali iščete avanturo, sprostitev ali kakovosten čas z najbližjimi, Les Orres zagotavlja nepozabne počitnice. Zaupajte v MountVacation za strokovno vodenje in brezhibno rezervacijo, ki zagotavlja brezskrbne in prijetne počitnice v tej izjemni destinaciji.

Smučišče Les Orres

Splošne informacije

Min. višina: 1650 m
Max. višina: 2720 m

Povezave

Letališče: Grenoble, 150 km
Železniška postaja: Embrun, 15 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 100 km
Steze za tek na smučeh: 20 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Zelena: 15 km
Modra: 15 km
Rdeča: 60 km
Črna: 10 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača