Smučanje Schladming

Podatki o smučišču:

Vsi ljubitelji svetovnega pokala v smučanju in tisti, ki vas ta športna panoga vsaj malo zanima, nedvomno poznate Schladming. Središče privablja obiskovalce že več kot 60 let. Schladming združuje 4 gore, ki ponujajo 174 km urejenih prog.

Središče je morda bolj primerno za napredne smučarje, saj ponuja več kot 18 različnih rdečih prog. Začetniki imajo na voljo 6 različnih prog, medtem ko je 1 proga primerna za strokovnjake. Poleg tega ima središče več kot 300 km čudovitih prog za tek na smučeh. Sezona je dolga, saj se začne 23. oktobra in traja do 1. maja. Schladming ima ogromno snežnih topov, vendar jih uporabijo le, kadar narava zataji. Schladming ponuja 25 žičnic, ki lahko do želene proge prevažajo skoraj 64.000 oseb na uro.

Podatki o vasi:

Na voljo je širok izbor nastanitev v Schladmingu, od apartmajev s samooskrbo do koč. Schladming ima tudi več kot 35 hotelov. Na voljo je ogromno hotelov, in sicer od udobnih z 2 in 3 do luksuznih s 4 in 5 zvezdicami.

Scena apres ski ni tako glasna kot v drugih središčih, kar ponuja obiskovalcem prijetno počutje. Območje za pešce je prostor, kjer se lahko sprostite in uživate v okolici ob degustaciji čudovitih slaščic. Na voljo so tudi bari, ki so odprti do poznih nočnih ur in so stičišče za mladino - npr. Biesl, The Hanglbar in Siglu. Obiskovalci se lahko napotijo tudi v dva nočna kluba.

Če ste ljubitelji nakupovanja, vas Schladming ne bo razočaral. Na voljo je dobra izbira trgovin s športno in smučarsko opremo ter tudi butiki visoke mode in čudovita knjigarna. Med 18. decembrom in koncem božičnih praznikov je Schladming osvetljen z množico sveč, ki omogočajo vožnjo s sanmi s konjsko vprego.

Smučišče Schladming

Splošne informacije

Min. višina: 745 m
Max. višina: 2015 m

Povezave

Letališče: Salzburg, 90 km
Železniška postaja: Schladming, 0 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 167 km
Steze za tek na smučeh: 50 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 50 km
Rdeča: 102 km
Črna: 15 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača