Smučanje Mölltaler Gletscher

Zabava se prične, ko stopite na najdaljšo žičnico v Alpah. Že čez 8 minut oziroma po 4,8 km vam vzame dih, ko se pred vami odpre popolnoma drugačen svet zime in zimskih športov na 2200 m nadmorske višine. Iznad vrhov dreves se bohoti žičnica "Eissee", ki vas popelje še višje, na višino več kot 2800 m, kjer je edini smučarski ledenik na Koroškem. Razgled, ki se odpira na slovite gorske vrhove, med katerimi sta tudi Sonnblick in Grossglockner, je naravnost čudovit. Ledenik Mölltal ponuja okoli 50 km pripravljenih smučarskih prog, 7 km dolgo FIS progo, posebno progo za carving ter snowboard fun park s posebno progo za boardercross.

Najmodernejše žičnice vas pripeljejo na vrh ledenika, najvišja je kar 3122 metrov visoko. Nova pokrita šestsedežnica Glacier Jet omogoča transport dodatnih 3000 oseb na uro.

Na višini 2200 m so urejene številne proge za tek na smučeh, ki so primerne tako za začetnike kot za bolj izkušene športnike. Zaradi tega je področje primerno tudi za intenzivne treninge teka na smučeh in biatlona.

Goste privablja tudi kulinarična ponudba v panoramski restavraciji Eissee na višini 2800 m in že tradicionalnih kočah “Weissseehaus”, “Duisburger Hütte”, “Europabar” ter moderen bar, zgrajen iz stekla in lesa, ki je še posebej primeren za žejne smučarje in deskarje. Preden vas Glacier Express popelje nazaj v dolino, se morate ustaviti še v apres ski baru z glasbo in izredno dobro ponudbo.

Drsanje, spuščanje po snežnem toboganu, plezanje po ledenikih, bazen, savna, fitnes, diskoteke, bari, restavracije, sankanje, jahanje, sani s konjsko vprego, nordijska hoja, vožnja s snežno tubo, kampiranje.

Izposoja smuči, smučarskih čevljev, smučarskih palic, snowboardov, preostale smučarske opreme, turnih smuči, telemark smuči. Soba za smuči.

Smučarska proga za otroke, žičnica za otroke, igrišče za otroke, smučarski trak za otroke.

Smučišče Mölltaler Gletscher

Splošne informacije

Min. višina: 1200 m
Max. višina: 3122 m

Povezave

Letališče: Klagenfurt, 120 km
Železniška postaja: Mallnitz, 25 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 53 km
Najdaljša steza: 7 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 19 km
Rdeča: 24 km
Črna: 10 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača