1. Splošna lokacija in nadmorska višina:

Kitzbühel je slikovita počitniška destinacija, ki se nahaja v avstrijskih Alpah. Nahaja se v regiji Tirolska in je ujeta med goro Kitzbühel Horn in goro Hahnenkamm. Smučišče ima minimalno nadmorsko višino 800 metrov in maksimalno nadmorsko višino 2.000 metrov, kar omogoča čudovite razglede in odlične snežne razmere skozi celotno zimsko sezono.

2. Smučišča in bližnja območja:

Kitzbühel ponuja širok izbor smučišč, primernih za vse stopnje smučarjev. Začetniki lahko uživajo na nežnih pobočjih in posebej namenjenih učnim območjih, medtem ko lahko srednje izkušeni raziskujejo različne dobro urejene proge. Napredni smučarji bodo našli izzivalne proge in navdušujoče možnosti za smučanje izven urejenih prog. Skupno je na voljo približno 170 kilometrov prog za raziskovanje.

Poleg prog v Kitzbühelu je to smučišče povezano tudi z bližnjimi smučarskimi območji Kirchberg in Jochberg. Z eno smučarsko vozovnico, imenovano Kitzbühel Alps AllStarCard, lahko obiskovalci dostopajo do več kot 1.000 kilometrov prog na več smučarskih območjih, vključno s slavnim SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental in Zillertal Arena.

3. Doživetja poleti in pozimi:

Poleti:

Za družine, ki obiščejo Kitzbühel v poletni sezoni, je na voljo veliko aktivnosti in storitev. Otroci se lahko zabavajo v pustolovskih parkih, na pohodniških poteh, primerne za vse starosti, in celo jahanju konjev. Čudovite naravne pokrajine so popolno ozadje za družinska piknik in raziskovanje na prostem.

Skupine prijateljev lahko izkoristijo živahno nočno življenje v Kitzbühelu v poletnih mesecih. Mesto ponuja širok izbor barov, klubov in restavracij, kjer lahko obiskovalci uživajo v živi glasbi, okusni kulinariki in živahnem vzdušju. Poleg tega so na voljo tudi možnosti za športne aktivnosti na prostem, kot so golf, tenis in gorsko kolesarjenje.

Pari, ki iščejo romantični oddih, bodo v Kitzbühelu našli idilično destinacijo. Očarljiv center mesta je poln butičnih trgovin, prijetnih kavarn in romantičnih restavracij. Pari se lahko razvajajo s tretmaji v spa centrih, se sprehajajo po slikovitih ulicah ali pa preprosto uživajo v čudovitih razgledih na gore.

Pozimi:

V zimski sezoni se Kitzbühel spremeni v zimsko pravljico, ki privablja obiskovalce iz celega sveta. Družine lahko uživajo v smučanju in deskanju na nežnih pobočjih ter se ukvarjajo z aktivnostmi, kot so drsanje na ledu in sankanje. Smučarske šole v Kitzbühelu ponujajo odlične programe za otroke, ki zagotavljajo zabavno in varno izkušnjo na smučišču.

Skupine prijateljev lahko izkoristijo živahno après-ski sceno v Kitzbühelu. Mesto je znano po živahnih barih in klubih, kjer obiskovalci lahko uživajo v živi glasbi, okusnih pijačah in prazničnem vzdušju. Poleg tega so na voljo tudi možnosti za pohodništvo s krpljami, smučanje na smučeh za tek na smučeh in celo heli-smučanje za bolj pustolovske skupine.

Pari lahko doživijo romanco Kitzbühela v zimski sezoni. Mesto je okrašeno z utripajočimi lučmi, kar ustvarja čarobno vzdušje. Pari se lahko prepustijo prijetnim večerom ob kaminu, uživajo v gourmet doživetjih ali se odpravijo na romantično vožnjo s konjsko vprego skozi zasnežene pokrajine.

4. Najboljši meseci za potovanje:

Najboljši meseci za potovanje v Kitzbühel poleti so od junija do septembra, ko je vreme prijetno in idealno za aktivnosti na prostem. Pozimi pa so najboljši meseci za obisk od decembra do marca, ko so smučarske proge dobro urejene in snežne razmere optimalne.

5. Priljubljene restavracije in bari:

V območju 5 kilometrov od podanega geokoda so nekatere najboljše restavracije in bari v Kitzbühelu:

1. Restavracija Aquarena: Ponuja raznolik meni z mednarodno in avstrijsko kuhinjo, ta restavracija zagotavlja prijetno vzdušje in odlično storitev.
2. Berggasthof Hagstein: Nahaja se na vrhu gore in ponuja panoramski razgled ter tradicionalne tirolske jedi.
3. Londoner Pub: Priljubljen bar v središču Kitzbühela, znan po živahnem vzdušju, živi glasbi in široki izbiri pijač.
4. Rosis Sonnbergstuben: Ta restavracija združuje tradicionalne avstrijske okuse z modernimi kulinaričnimi tehnikami, kar ustvarja edinstveno kulinarično doživetje.
5. Jimmy's Sportsbar: Priljubljena med športnimi navdušenci, ta bar ponuja širok izbor pijač, velike zaslone za spremljanje športnih dogodkov v živo in prijazno vzdušje.

6. Letni dogodki:

Kitzbühel gosti več razburljivih dogodkov skozi celo leto. Eden najbolj znanih dogodkov je Hahnenkamm Race, del FIS Alpine Ski World Cup. Ta napeta smučarska tekma privablja najboljše športnike in gledalce iz celega sveta. Poleg tega Kitzbühel Music Festival predstavlja svetovno znane glasbenike in orkestre, ki izvajajo nepozabne koncerte v čudovitih prizoriščih.

7. Priporočilo:

Toplo priporočamo, da družine, pari in skupine prijateljev vsaj enkrat v življenju obiščejo Kitzbühel. Ta očarljiva počitniška destinacija ponuja popolno kombinacijo naravne lepote, aktivnosti na prostem in

Smučišče Kitzbühel

Splošne informacije

Min. višina: 800 m
Max. višina: 2000 m

Povezave

Letališče: Innsbruck, 91 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 170 km
Najdaljša steza: 13 km
Steze za tek na smučeh: 60 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 69 km
Rdeča: 77 km
Črna: 24 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača