Smučanje Ischgl

Ischgl – Raznolikost v avstrijski smučarski ponudbi
Ischgl lahko s svojo višino praktično zagotavlja 100% sneg. Sicer je na voljo kar nekaj snežnih topov (skupaj 490), vendar je v visoki sezoni večina topov izključenih. Okolice destinacij Ischgl, Tirol in doline Paznaun (11 vasic na več kot 10.000 ha) nimajo veliko prebivalcev, vendar se število oseb občutno poveča, ko začnejo prihajati trume smučarjev in deskarjev. Večina smučarjev se odpravi na najboljše proge v Ischglu, ki so na južni strani mesta za gorami. Na voljo je 66 prog, ki tvorijo 235 km površin za smučanje: 38 km modrih, 132 km rdečih in 45 km črnih prog. Najdaljša proga se spusti za skoraj 1500 m pri dolžini 11 km. Najnižja točka je tukaj na višini 1400 m. Najvišja točka v Ischglu, kjer je možno smučanje, je na višini 2872 m.
Innsbruck je le 100 km stran, tako da pridejo v poštev oddihi ob koncu tedna ali pa daljše počitnice. S smučarsko karto si ob daljšem oddihu lahko privoščite 230 km prog. Za vse obiskovalce Ischgla je na voljo ogromno žičnic, kar je primerno za središče, ki ga v visoki sezoni preplavijo obiskovalci. Tako je obiskovalcem na voljo 5 kabinskih žičnic, 20 sedežnic, 14 vlečnic in 3 gondole (s panoramskim razgledom).
Apres ski obsega koncerte, pube, izlete s sanmi, masaže, drsanje in diskoteke.
Namestitev v Ischglu: Med sezono koncertov je težje najti namestitev v bližini prizorišč, vendar je možno dobiti nekatere popuste, če namestitev rezervirate vnaprej. Večina hotelov in koč ponuja varstvo za otroke ali učne ure.

Apres ski, 21 pubov, 37 restavracij, 8 diskotek, 14 koč, dogodki/koncerti, bazeni, drsališča, curling, izleti s sanmi, pohodi, sankanje, bowling, internet cafe. Notranji bazen, savna, fitness, masaže, tenis, kampiranje.
Otroške proge/ vlečnice za otroke/ otroški park/ varstvo otrok/ otroški vlečni trak.
Najem: smuči, čevlji, palice, snowboard, touring smuči, telemark smuči, smučarske omare.

Smučišče Ischgl

Splošne informacije

Min. višina: 1400 m
Max. višina: 2872 m

Povezave

Letališče: Innsbruck, 101 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 235 km
Najdaljša steza: 11 km
Steze za tek na smučeh: 78 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 38 km
Rdeča: 132 km
Črna: 45 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača