Smučanje Heiligenblut Großglockner

Heiligenblut – Grossglockner – Idealna počitniška izbira
Heiligenblut – Grossglockner je ena izmed slikovitih vasic, ki se zdijo kot privid. Čas se je za to čudovito pokrajino očitno ustavil. Smučarji prihajajo, da bi se preizkusili na zahtevnih progah, drugi se odločijo za sprostitev. Čeprav zbuja beseda "vas" občutek izolacije, je v Heiligenblut – Grossglocknerju na voljo veliko aktivnosti. Teniško igrišče in bazen sta obvezen del vsakega potovanja. Odkar je bila leta 2008 nameščena nova gondola, se vrh doseže še hitreje, gondola pa pelje višje kot prej. Ostalih 14 žičnic je na voljo ostalim 20 progam. V Heliligenblutu je sneg vedno prisoten, saj se nahaja na višini med 1301 in 2902 m. Smučišče je na višini 1300 m in ponuja 2 črni, 9 rdečih in 9 modrih prog. Ko sneg zmrzne in mati narava ne pošlje okrepitev, lahko 50 snežnih topov pokrije 40 km prog v le nekaj minutah.
Heiligenblut – Grossglockner je raj za otroke, saj imajo na voljo “Bobo Kid’s Club” in “Snowland Club”—kluba, ki najbolje poskrbita za otroke, ko se odrasli napotijo na proge.
Nastanitev: Večina hotelov v Heiligenblutu je le nekaj korakov stran od najboljših prog. Hoteli ponujajo tudi različne možnosti pohodništva idr. aktivnosti. Apartmaji so izven središča mesta.

Aktivnosti: jadralno padalstvo, drsanje, curling, izleti s sanmi, zimske pohodniške poti (15km), bari, koče, apres ski, restavracije.

Smučišče Heiligenblut Großglockner

Splošne informacije

Min. višina: 1301 m
Max. višina: 2902 m

Povezave

Letališče: Klagenfurt, 155 km
Direkten avtobus z železniške postaje
Direkten smučarski avtobus z železniške postaje

Osnovni podatki o smučišču

Celotno smučišče: 55 km
Steze za tek na smučeh: 26 km

Umeten sneg
Nočna smuka

Modra: 9 km
Rdeča: 40 km
Črna: 6 km

Opremljenost

Gondola
Sedežnica
Otroški tekoči trak
Otroška vlečnica
Otroški park
Otroška proga
Sidro
Vzpenjača